若手生産者が手掛けるトロリとした煎茶。「うま味」・「とろみ」・「複雑味」を備え、存在感が抜群です。
天然玉露「あさつゆ」と微かな桜餅的要素がある「静7132」の交配のこの品種はそれぞれの個性を合わせもっており、摘み時・作り方次第で引き出される個性が変わります。
この茶はうま味たっぷりフルボディーに振り切っています。思い切りの良さをご堪能下さい。
よく熟してノリにのった状態で摘む為かふくよかでバランスの良い茶に仕上がりました。角が取れ円やかさが増す秋になるまで待ってからのご紹介です。ずっしりとした飲み応えのあるお茶です。
「わかもの」という名前は、茶樹が若いのではなく、当園の若手生産者が手がけたことから名づけました。若手ならではの洗練された「今っぽい」茶です。
SENCHA Tsuyuhikari WAKAMONOi
A thick, silky sencha crafted by a young tea producer. Rich in umami, layered with complexity, and a smooth texture that leaves a lasting impression.
Packed with umami and unapologetically full-bodied?this tea doesn’t hold back.
Carefully picked at peak maturity, this tea has developed into a rich and well-balanced expression. I waited until autumn?when its edges had softened and its flavor had mellowed?to share it with you. A tea with a deep, satisfying weight and presence.
The name "Wakamono" doesn't refer to young tea trees, but rather to the young producer of this tea. It's a refined, contemporary sencha that reflects a new generation’s sensibility.
う ま 味 :★★★★★
蒸 し 度 :★★★★★
円 み :★★★★☆
余 韻 :★★★★☆
品種 :つゆひかり 100% / 摘採日:2025年5月3日
※ラベルの色は予告無く変更になることがあります。あらかじめご了承下さい。
※欠品の場合は、入荷次第の発送となります。あらかじめご了承下さい。
≪基本的な淹れ方≫
湯量:50ml−210ml / 湯温:55−75℃ / 茶葉:3−8g / 時間:約30秒−1分 / 煎:3-5煎
≪しずくを楽しむ≫
湯量:氷3個+30ml / 湯温:60℃ / 茶葉:6g / 時間:6分 / 煎:3-5煎
氷だけ入れて冷蔵庫で一晩待つのもオススメです。
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